pátek 3. února 2017

Recenze: Ondřej Havelka opět zaválel

Výsledek obrázku pro ondřej havelka a jeho melody makers
Jako každý rok těsně před Vánoci (tentokrát to vyšlo na datum 20. 12.) dorazil Ondřej Havelka se svou kapelou Melody Makers do vyprodané olomoucké reduty. Každý, kdo se na koncert chtěl podívat, musel shánět lístky ve velkém předstihu – já osobně jsme lístky na sezení sháněla už od května. 


Havelkova představení jsou známá tím, že se každý rok mění. Věnoval večery takovým velikánům, jako jsou Jaroslav Ježek nebo Jiřímu Traxlerovi, známé jsou i jeho Perly swingu (tento program nahráli na album Ondřej Havelka a jeho Melody Maker dávají perly swingu) nebo Nás to tady furt baví (tento program jste mohli vidět v České televizi). Letos objíždí města se show s názvem Bude to jinak!. Na začátku představení vysvětlil název programu: „Dostal jsem dopisy s kladnými ohlasy na naše minulé vystoupení. Ale kromě kladných ohlasů se našly desítky dopisů s výčitkami, že jsem nezahrál tu, či onu píseň. Na jednom z nich byla černá známka!“ A protože černá známka je černá známka, zařadil do svého repertoáru i několik známých českých písní – například Ježkovu skladbu Three Policemen Step (v překladu Tři strážníci), většina lidí ji ale zná jako Nehádejte se, prosím.

Swingová hudba v podání Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers mě převedla zpátky do 30. let. Všechny písničky, ať už to byly vyznání lásky nebo kousky určené k tanci, zněly jako originál. Skvělé to všechno znělo i díky kapelníkovi Juraji Bartošovi.

Nejenže Havelka s Melody Makers hrají skvěle, ale jsou i úžasní baviči. Díky jejich srandičkám a vtípkům mělo celé představení nezapomenutelnou atmosféru. Svými „opičkami“ je známý klavírista pan Lacko.

Třešničkou na dortu byl host – syn Ondřeje Havelky, Vojtěch. Střihli si spolu několik písní, Vojtěch zazpíval tři písničky sám. Troufám si tvrdit, že Vojtěch je vycházející hvězda a v budoucnu o něm ještě uslyšíme.


Když srovnám předchozí koncerty Ondřeje Havelky, tento patří k jeho nejlepší. Už se těším na příští rok!

Zdroj obrázku: melodymakers.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za okomentování! :-)

Poslední knižní recenze

Recenze: Sklady musí sedět